8: Sieberen Idzenga

9 Sieberen Idzenga 320Als “kind van na de oorlog” ben ik geboren in Eastermar als oudste zoon van een huisvrouw en een fotograaf. Opgegroeid op het Friese platteland en naar school (CHBS) in Drachten. Daarna voor studie (natuurkunde) en werk naar de Vrije Universiteit in Amsterdam en daarna met gezin voor 6 jaar naar Botswana. In die periode werden de “apartheidsregimes” in de buurlanden fel werd bestreden.

Na terugkeer in Nederland (dat was wennen!) werkzaam in het onderwijs op verschillende plaatsen (o.a. Andreas College - Drachten) en op verschillende niveaus.

Als vrijwilliger en als een kleine ondernemer ben ik nu vooral bezig met activiteiten rond het thema “duurzame ontwikkeling en onderwijs”. Daarbij kan het gaan over het geven van cursussen in bibliotheken (Arduino), het organiseren van projecten over duurzaamheid (bijvoorbeeld over zonnebootjes) en het ontwikkelen en testen van lesmateriaal voor het vak Natuur, Leven en Technologie (NLT, bovenbouw havo en vwo). Bij een aantal van die projecten lukt het om een verbinding te leggen met ontwikkelingen in Afrika (met name op het gebied van zonne-energie en elektronica).

Vanuit een christelijk inspiratie heb ik meer belangstelling voor de daden dan voor een discussie over de uitgangspunten, vandaar mijn keuze voor GrienLinks. Ik zou graag zien, dat er in de gemeentepolitiek meer aandacht komt voor het steunen van locale initiatieven, met name in de dorpen. Verder krijg ik steeds meer een gevoel van urgentie als het gaat om de aanpak van thema’s als het klimaat, de opvang van vluchtelingen en de hervorming van onze economie.

Raadsleden

Lucienne Meinsma
fractievoorzitter

Peter Lesterhuis
raadslid

Nicole ter Doest
fractievertegenwoordiger

Vind ons ook op

GroenLinksSmallingerland DEF 100