5: Nicole ter Doest

KANDIDAAT 5 GROENLINKS SMALLINGERLANDIk ben Nicole ter Doest, geboren in 1976, van oorsprong Twents en na enkele omzwervingen voor de liefde naar Friesland gekomen. Ik woon in Drachten met mijn twee zonen van 4 en -bijna- 7 en werk voor Natuurbegraafplaats Friesland – officieel als communicatie adviseur, officieus als manusje-van-alles.

Gevraagd naar mijn motieven om mij als kandidaat beschikbaar te stellen, heb ik geantwoord “Met gelijkgestemden de wereld rap een beetje groener maken en mijn eigen leefomgeving positief kunnen beïnvloeden.” Ik heb altijd GroenLinks gestemd, met uitzondering van één keer: een strategische stem op de PvdA. Nooit weer.

Een politiek groentje ben ik ook: ik ben pas sinds afgelopen zomer betrokken bij de steunfractie van GroenLinks Smallingerland en onlangs gebombardeerd tot fractie-assistent. Ik vind het leuk, leuk om kennis te maken met het gemeentelijke krachtenveld en leuk om een onderwerp uit te pluizen, te bezien vanuit meerdere invalshoeken en creatieve zienswijzen aan te dragen.

Ik pleit voor een gegarandeerd basisinkomen ofwel negatieve inkomstenbelasting, zorgvuldige zorg en een energietransitie: biodiesel van palmolie is achterhaald, dat kan ook met algen, een houtkachel kan branden op waterstof en we kunnen verwarmen zonder gas. Zon en wind zijn de meest voor de hand liggende alternatieve energiebronnen, maar ook elektriciteit opwekken uit zoet en zout water is hier in Friesland een realistisch scenario. Bovendien zou een omslag naar duurzame woningen en energie een enorme impuls voor de werkgelegenheid zijn.

Dit is niet alleen een GroenLinks standpunt maar bittere noodzaak, willen we onze aarde leefbaar houden. En dat is een onderwerp dat me echt aan het hart gaat. Mijn ecologische voetafdruk is ook nog veel te groot, maar al onze druppels vormen samen een groene golf.

Ik kijk er naar uit kennis met u te maken.

Raadsleden

Lucienne Meinsma
fractievoorzitter

Peter Lesterhuis
raadslid

Nicole ter Doest
fractievertegenwoordiger

Vind ons ook op

GroenLinksSmallingerland DEF 100