4: Paul van Dijk

KANDIDAAT 4 GROENLINKS SMALLINGERLANDIk ben Paul van Dijk, 50 jaar, verpleegkundige en docent Gezondheidskunde en woonachtig in Drachten.

De afgelopen jaren ben ik actief geweest in de gemeenteraad. Eerst voor de SP , later als fractie P.A.U.L. in samenwerking met GroenLinks.

Hierbij heb ik op alle portefeuilles en onderwerpen ervaring opgedaan. Ondanks mijn generalistische inslag, heb ik mij vooral geconcentreerd op het Sociaal Domein en financiƫn.

Ik zou graag mijn werk en passie als volksvertegenwoordiger willen voortzetten voor GroenLinks om te zorgen voor een duurzame en sociale samenleving, waarin ruimte is voor mens en milieu, nu en in de toekomst.

GroenLinks is een groene en duurzame partij die oog heeft voor sociale aspecten die spelen in de samenleving. Daarom voel ik mij daar thuis en zou ik graag de komende raadsperiode mee willen werken aan het uitbouwen van een duurzame gemeente waar alle inwoners van Smallingerland aan deel kunnen nemen.

Iedereen in onze gemeente moet een stevige basis hebben met voldoende inkomen, goede huisvesting en verzekerd zijn van goed onderwijs en gezondheidszorg. Van daaruit kunnen inwoners zich bezig gaan houden met belangrijke zaken als een duurzame leefomgeving, samenwerking vanuit solidariteit op allerlei gebieden en natuurbehoud.

Hiervoor is een stevig GroenLinks-geluid in de raad nodig, waaraan ik mijn steentje hoop bij te dragen.

Raadsleden

Lucienne Meinsma
fractievoorzitter

Peter Lesterhuis
raadslid

Nicole ter Doest
fractievertegenwoordiger

Vind ons ook op

GroenLinksSmallingerland DEF 100