3: Lucienne Meinsma

KANDIDAAT 3 GROENLINKS SMALLINGERLANDMijn naam is Lucienne Meinsma. In 1963 ben ik in Bolsward geboren en woon sinds 1983 in Drachten.
Ik ben getrouwd met Peter Westerhof en samen hebben we twee volwassen kinderen die inmiddels in de randstad hun leven hebben opgebouwd.

Mijn werkzame leven heb ik in diverse functies in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking gewerkt. Momenteel ben ik werkzaam als manager bij REIK. Dit is een organisatie die werkt voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Volgend jaar zal ik deze functie neerleggen om mij te gaan richten op toekomst met nieuwe uitdagingen.

Van 2006 - 2010 ben ik actief geweest als steunfractie lid van GroenLinks Smallingerland. De periode daarna tot 2016 was ik met veel enthousiasme en gedrevenheid commissie lid van GroenLinks Smallingerland. De afgelopen periode ben ik bewust even uit beeld geweest als actief lid. In deze periode bleek dat ik het politieke speelveld heb gemist. Het blijft kriebelen om mij weer te gaan inzetten en mezelf te willen profileren als actieve GroenLinkser! Ik wil weer een speelster in het politieke veld zijn. Daarom ben ik verheugd dat ik me de komende 4 jaar weer verkiesbaar mag stellen.

Als volksvertegenwoordiger wil ik me inzetten voor alle inwoners van Smallingerland. Op deze wijze fungeer ik als verbindende factor tussen politiek en inwoners. Ik vindt het van essentieel belang dat de inwoners van Smallingerland zich gehoord, gezien en vooral vertegenwoordigd voelen. Gezamenlijk kunnen we vanuit betrokkenheid en verantwoordelijkheid Smallingerland duurzaam efficiƫnt en effectief verbeteren.

Een aantal onderwerpen raken mij en nauw aan mijn hart liggen zijn:

  • Zorg om en voor de zorgsector als professional.
  • Kunst & Cultuur draag ik een zeer warm hart toe. Dit draagt bij tot good feelings. Mensen worden daar blij en gelukkiger van!
  • Een groene en duurzame leefomgeving gebaseerd op een integrale visie en planontwikkeling: onder andere sport, scholen, technologie, ondernemerschap, infrastructuur, dorpskernen/ centrum et cetera.

Mijn kracht is dat ik een enthousiaste en warme persoonlijkheid ben, een open en transparante houding heb, empathisch vermogen en in staat om verbinding tussen mensen tot stand te brengen.

Raadsleden

Lucienne Meinsma
fractievoorzitter

Peter Lesterhuis
raadslid

Nicole ter Doest
fractievertegenwoordiger

Vind ons ook op

GroenLinksSmallingerland DEF 100