1: Piet de Ruiter (lijsttrekker)

KANDIDAAT 1 GROENLINKS SMALLINGERLANDGraag wil ik me voorstellen. Mijn naam is Piet de Ruiter. Ik ben getrouwd met Douwien en wij hebben drie kinderen die onderhand allemaal het huis uit zijn. Wij wonen al meer dan 30 jaar in Drachten. In mijn dagelijkse leven ben ik adviseur gezondheidsbevordering bij de GGD in Drenthe. Mijn hele werkzame leven heb ik altijd gewerkt op het gebied van de gezondheidszorg. Mensen zo lang mogelijk het leven laten leiden zoals zij dat zelf willen. Dat was en is mijn drijfveer.

Dat is ook de reden dat ik me zo’n 10 jaar geleden aangesloten heb bij GroenLinks en actief geworden ben in de politiek. Ik heb een gezond stel hersens en ik wilde mijn kennis en ervaring graag inzetten om de idealen van GroenLinks te helpen realiseren. Ook voor mij is dat natuurlijk een groen en sociaal Smallingerland. Maar wat bij mij ook heel erg meespeelt is de ‘duurzame samenleving’. We zijn veel te ver doorgeschoten in de individualisering. We moeten veel meer naar elkaar omkijken. En de gemeente moet veel minder voor de bewoners besluiten maar samen met de inwoners van Smallingerland optrekken.

Ik heb er onderhand twee raadsperioden opzitten. Maar ik heb bewust gekozen om me nog een keer kandidaat te stellen. En dan vanuit het gedachtegoed van GroenLinks proberen dat de gemeente Smallingerland samen met de bewoners een gemeente bouwt die duurzaam is. Dat is uiteraard groen, goed zorgen voor ons milieu en sociaal, niemand aan de kant e iedereen draagt naar vermogen bij aan de samenleving. Dus vanuit het GroenLinks perspectief initiatieven nemen die goed zijn voor alle inwoners van Smallingerland.

Raadsleden

Lucienne Meinsma
fractievoorzitter

Peter Lesterhuis
raadslid

Nicole ter Doest
fractievertegenwoordiger

Vind ons ook op

GroenLinksSmallingerland DEF 100