Op deze pagina ziet u de kandidaten van GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

KANDIDAAT 1 GROENLINKS SMALLINGERLANDGraag wil ik me voorstellen. Mijn naam is Piet de Ruiter. Ik ben getrouwd met Douwien en wij hebben drie kinderen die onderhand allemaal het huis uit zijn. Wij wonen al meer dan 30 jaar in Drachten. In mijn dagelijkse leven ben ik adviseur gezondheidsbevordering bij de GGD in Drenthe. Mijn hele werkzame leven heb ik altijd gewerkt op het gebied van de gezondheidszorg. Mensen zo lang mogelijk het leven laten leiden zoals zij dat zelf willen. Dat was en is mijn drijfveer.

KANDIDAAT 2 GROENLINKS SMALLINGERLANDIk ben Peter Lesterhuis (41 jaar) en ik woon samen met mijn vriendin en twee schatten van kinderen met zeer veel plezier in Drachten.
Groen heeft een enorme waarde, die niet in geld is uit te drukken. Wat mij betreft is het openbaar groen geen sluitpost waar zomaar op bezuinigd kan worden, maar biedt het juist kansen om de kwaliteit en de leefbaarheid van de dorpen en wijken te verbeteren. Investeren in groen draagt immers bij aan een schone en gezonde leefomgeving.

KANDIDAAT 3 GROENLINKS SMALLINGERLANDMijn naam is Lucienne Meinsma. In 1963 ben ik in Bolsward geboren en woon sinds 1983 in Drachten.
Ik ben getrouwd met Peter Westerhof en samen hebben we twee volwassen kinderen die inmiddels in de randstad hun leven hebben opgebouwd.

Mijn werkzame leven heb ik in diverse functies in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking gewerkt. Momenteel ben ik werkzaam als manager bij REIK. Dit is een organisatie die werkt voor mensen met een lichte verstandelijke beperking. Volgend jaar zal ik deze functie neerleggen om mij te gaan richten op toekomst met nieuwe uitdagingen.

KANDIDAAT 4 GROENLINKS SMALLINGERLANDIk ben Paul van Dijk, 50 jaar, verpleegkundige en docent Gezondheidskunde en woonachtig in Drachten.

De afgelopen jaren ben ik actief geweest in de gemeenteraad. Eerst voor de SP , later als fractie P.A.U.L. in samenwerking met GroenLinks.

Hierbij heb ik op alle portefeuilles en onderwerpen ervaring opgedaan. Ondanks mijn generalistische inslag, heb ik mij vooral geconcentreerd op het Sociaal Domein en financiën.

Ik zou graag mijn werk en passie als volksvertegenwoordiger willen voortzetten voor GroenLinks om te zorgen voor een duurzame en sociale samenleving, waarin ruimte is voor mens en milieu, nu en in de toekomst.

KANDIDAAT 5 GROENLINKS SMALLINGERLANDIk ben Nicole ter Doest, geboren in 1976, van oorsprong Twents en na enkele omzwervingen voor de liefde naar Friesland gekomen. Ik woon in Drachten met mijn twee zonen van 4 en -bijna- 7 en werk voor Natuurbegraafplaats Friesland – officieel als communicatie adviseur, officieus als manusje-van-alles.

Gevraagd naar mijn motieven om mij als kandidaat beschikbaar te stellen, heb ik geantwoord “Met gelijkgestemden de wereld rap een beetje groener maken en mijn eigen leefomgeving positief kunnen beïnvloeden.” Ik heb altijd GroenLinks gestemd, met uitzondering van één keer: een strategische stem op de PvdA. Nooit weer.

KANDIDAAT 6 GROENLINKS SMALLINGERLANDMijn naam is Anneke van Teijlingen, ik ben getrouwd en bijzonder trotse moeder van vier kinderen tussen de 5 en 15 jaar oud. Ik woon sinds vier jaar met veel plezier in de gemeente Smallingerland. Van oorsprong ben ik verpleegkundige maar momenteel werk ik voornamelijk als internationaal mediator en bijzondere curator waar ik de stem van het kind vertegenwoordig in de rechtbank.

8 Mareye Swart 320Wie ik ben? En waar sta ik voor? Laat ik beginnen met mijn naam: Ik heet Mareye Swart.
En ik ben 42 jaar oud. Al elf jaar mag ik mij moeder noemen. Onderhand zelfs van vier kinderen. Sinds een jaar wonen ik en mijn gezin naar alle tevredenheid in Drachten. Een woonplaats dat mij plezierig heeft verrast. We hebben nu ruimte, in de buurt van veel groen en vrijheid om de kinderen buiten te laten spelen. Mijn dagtaak bestaat uit het draaiende houden van ons huishouden.

9 Sieberen Idzenga 320Als “kind van na de oorlog” ben ik geboren in Eastermar als oudste zoon van een huisvrouw en een fotograaf. Opgegroeid op het Friese platteland en naar school (CHBS) in Drachten. Daarna voor studie (natuurkunde) en werk naar de Vrije Universiteit in Amsterdam en daarna met gezin voor 6 jaar naar Botswana. In die periode werden de “apartheidsregimes” in de buurlanden fel werd bestreden.

Na terugkeer in Nederland (dat was wennen!) werkzaam in het onderwijs op verschillende plaatsen (o.a. Andreas College - Drachten) en op verschillende niveaus.

Raadsleden

Lucienne Meinsma
fractievoorzitter

Peter Lesterhuis
raadslid

Nicole ter Doest
fractievertegenwoordiger

Vind ons ook op

GroenLinksSmallingerland DEF 100