Alles sal reg kom

allessalregkom

Alles sal reg kom is de titel van een indrukwekkende rapportage die donderdag 30 maart 2017 in het gemeentehuis werd vertoond. De gemeente Smallingerland heeft studenten van de Hanze Hogeschool in het kader van minor Mediastiek gevraagd onderzoek te doen naar het sanitatie-project en in beeld te brengen wat de knelpunten en oplossingen zijn.

Smallingerland werkt samen met o.a. SWS International en Aqua4All om droogtoiletten te introduceren. In die droogtoiletten wordt de urine en poep gescheiden en verwerkt tot compost en kunstmest. Dit project is mislukt in Gobabis maar voortgezet in Otjinene. Wat ging fout in Gobabis en waarom gaat het wel in Otjinene? Met indringende beelden wordt dit verhaal geschetst in de documentaire Alles sal reg kom.

Al met al een indrukwekkende avond die een goed beeld gaf van wat ontwikkelingssamenwerking kan zijn. En tegelijk pijnlijk in beeld bracht wat er allemaal toch nog mis kan gaan alle goede bedoelingen ten spijt.

De discussie indertijd in de raad over het al dan niet voorzetten van de band met Gobabis was een moeilijke. Maar 'alles sal reg kom'. Mij heeft de film, de inzet van de WOS en zeker de inzet van de mensen van Kijlstra in Namibie overtuigd.

Raadsleden

Lucienne Meinsma
fractievoorzitter

Peter Lesterhuis
raadslid

Nicole ter Doest
fractievertegenwoordiger

Nieuwsflits

Sluit je aan

Samen maken we verandering mogelijk en werken we aan een eerlijk en empathisch Nederland.
Word lid!

Vind ons ook op

GroenLinksSmallingerland DEF 100